Sposób przygotowania

Ogórki, paprykę kroimy w plasty, cebulę w talarki, seler ścieramy na tarce o grubych oczkach. Z 9 szklanek wody i podanej ilości soli przygotowujemy solankę, którą zalewamy warzywa na 3 godziny.

Z podanych - pozostałych składników przygotowujemy zalewą. Zagotowujemy ją i dodajemy odciśnięte z solanki warzywa. Całość gotujemy około 10 minut. Przekładamy do słoików, pasteryzujemy 7 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    też taka robię.
  • -1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pół polski taką robi
  • 1
    original
    Opublikowano

    goofy9

    Pół Polski? hmm, ja ją odkryłam w tym roku ;) tak więc przepis adresowany dla tej drugiej połowy ... Polski oczywiście ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !