Sposób przygotowania

Biszkopt
białka oddzielić od żółtek, ubić pianę na sztywno w trakcie ubijania dodać cukier, żółtka, ocet a na końcu obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Piec 35 minut w 170 stopni.
Krem śmietankowy
Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu, można dać trochę miej mleka.
Ugotowany i ostudzony budyń, utrzeć z margaryną na puszysty krem.
Masa z jabłkami
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie i odstawić do stężenia.
Tężejące galaretki wymieszać z jabłkami.

Warstwy przełożenia
1-Ciasto
2-krem
3-masa jabłkowa
4-krem
5-Wiórki kokosowe przesmażone na margarynie z dodatkiem cukru.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    nazwa super, a i wygląd smakowity
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    bardzo dobre ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    super jest to ciasto, jadłam u koleżanki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Fajna nazwa ciasta.
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    muszę kiedyś zrobić
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !