Sposób przygotowania

Ciasto
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, pianę z białek ubić na sztywno i dodawać powoli do żółtek delikatnie mieszając.Dodawać wolno mąkę ziemniaczaną.
Gotowe ciasto wylać do brytfanny wyłożonej papierem wysmarowanym tłuszczem i piec w średnio gorącym piekarniku 45 minut.
Krem
Galaretki rozpuścić w 2 szkl. gotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia.
Serek rozetrzeć, dodać tężejące galaretki.
Wierzch
Śmietanę ubić ze śmietan-fix na sztywno.
Na upieczony biszkopt wyłożyć krem z serka, na serek bitą śmietanę. Wierzch posypać startą czekoladą.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Jakie ono wysokie i puszyste. Brawo.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Pięknie wygląda:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    wygląda super
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Smakowite! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    pyszności!
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    super ciasto
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !