Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto z budyniem i jabłkami

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budyń
2 opak
cukier do budyniu
3 łyżki
mleko
650 g
dżem porzeczkowy
1 słoik
cukier
0,5 szkl
masło
1 kost
jajko
5 szt
mąka
0,5 kg
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z budyniem i jabłkami

• Ciasto z mąki, margaryny, żółtek, cukru i proszku zagnieść kruche ciasto. Ciasto podzielić na 2 części, jedną rozwałkować na spód do brytfanny. Drugą część kładę do zamrażalnika. Na spód ciasta wykładam, dżem porzeczkowy, na dżem kładę ugotowany budyń, na budyń jabłka pokrojone na ćwiartki, i ścieram ciasto na wierzch. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem blachy, włożyć do piekarnika. Pieczemy 30 minut w 175 stop. Ciasto upieczone posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.03.2011 00:15
Smaczne ciasto.
annamariakowalczyk3 17.10.2010 12:28
pyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak