Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rumowe karmeliki

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa
80 g
masło
50 g
cukier
40 g
miód
0,5 łyzki
kakao
15 g
cukier waniliowy
15 g
Sklep Prymat
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
czekolada gorzka
50 dag
cukierki krówki
3 szt
aromat rumowy
1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Rumowe karmeliki

Tłuszcz z cukrem utrzeć w mikserze, dodać miód, cukier waniliowy i aromat rumowy. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, dodac do masy, recznie wyrobić ciasto. Krówki i czekoladę posiekać, dodac do ciasta. Uformować 2 wałki grubości palca i ułozyć na wyłożonej papierem blaszce, powierzchnie wałków spłaszczyć widelcem. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st przez 10 minut. Jeszcze ciepłe pokroić na około 30 małych ciasteczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bartek8585 02.10.2012 23:06
ciekawy przepis
Angelika10 16.08.2011 22:10
Fajne
madagaskar 19.01.2011 09:24
pychotka
Monika193
Monika193 12.08.2010 11:40
z rumem beda napewno dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak