Sposób przygotowania

Dynię zetrzeć na tartce o bardzo małych oczkach. Tak aby powstała jednolita masa. Następnie dodać jajko i mąkę oraz cukier. Po dokładnym wymieszaniu smażyć na gorącej patelni z obu stron na złoty kolor. Jeszcze ciepłe posypać cukrem pudrem. Dżem wyłożyć do rondelka dodać sok z cytryny i 2-3 łyżki wody. Tak przygotowaną masę posmarować przed podaniem każdy placek.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam placki z dyni, ze śmietaną i konfiturą. Pychota.
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    dyni nie lubię
  • 4
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    robie podobne z patisona
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    dla mnie bomba
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    ładnie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetyczne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !