Sposób przygotowania

Masło, dolawszy 2 szklanki zimnej wody, zagotować. Wsypać do tego mąkę, wymieszać starannie i odstawić do ochłodzenia. Później wbić 18 jaj. Wyrobić dobrze i odstawić w zimne miejsce aby stężało. Robić obwarzanki, obtaczać je w cukrze z mielonymi orzechami, a następnie piec w piekarniku.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    obwarzanków dawno nie jadłem
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    fajne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    jakie rumiane
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    Wyglądają bardzo apetycznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Tahitha

    i od razu przypomniały mi sie obwarzanki mojej mamy :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !