Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki meksykańskie
-chipsy z tortilli
-guacamole
-8 drewnianych patyczków do szaszłyków*
*Drewniane patyczki do szaszłyków najlepiej namoczyć w zimnej wodzie przez 20 min.
W misce wymieszać oliwę z posiekanymi ząbkami czosnku, kminkiem, pieprzem cayenne. Piersi z kurczaka opłukać, osuszyć, odciąć włókna. Pokroić na kawałki około 2,5 - 3 cm. Przełożyć do marynaty, doprawić solą do smaku i odstawić na 30 minut.
Cebulę pokroić na 8 części (w piórka ). Papryki pokroić w 2cm kawałki. Wszystkie składniki nadziewać na patyczki na przemian. Grillować przez około 5 minuty z każdej strony, lub do czasu aż mięso będzie całe usmażone w środku.
Podawać z guacamole i chipsami z tortilli.
Smacznego!