Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić i bardzo drobno poszatkować, następnie wrzucić ją do garnka, zalać odrobina wody i gotować do miękkości. Po zagotowaniu należy odlać od niej sok, odcisnąć. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni do wytopienia tłuszczu. Cebulkę należy obrać z łupin i posiekać dość drobno. Kapustę wymieszać z boczkiem i cebulą, następnie doprawić do smaku cukrem, octem, solą i pieprzem do smaku.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    zapowiada się smacznie :)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    czerwoną kapustę bardzo lubię
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    fajna sałatka bo z fajnych składników
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    taką sałatkę lubię
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    pyszna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    fajny dodatek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczna propozycja
  • 0
    original
    Opublikowano

    pestka

    bardzo dobry dodatek do obiadu
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Smaczny dodatek do obiadu
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    taką właśnie lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !