Sposób przygotowania

Szpinak rozmrozić, ugotować odcedzić i po wystygnięciu wymieszać z przesianą mąką. Wbić jajka. Cebulę drobno posiekać i usmażyć na margarynie lub maśle. Wszystko dobrze wymieszać, przyprawić solą i pieprzem. Ciasto dobrze wyrobić , rozwałkować na cienki placek. Placek powinien poleżeć 15-20 minut by się trochę przesuszył. Posypać mąką a następnie pociąć na paski, które z kolei kroimy w poprzek.
Na dużą ilość osolonego wrzątku wrzucamy kluski i gotujemy 10 minut. Po ugotowaniu odcedzić. Polać roztopioną margaryną lub masłem, posypać starannie rozkruszonym chudym twarogiem.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    Musze wypróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    nie lubię szpinaku ale może być smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    plocia

    Smaczne chyba muszą być
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !