Sposób przygotowania

Ziemniaki, bakłażany, cukinię i pomidory umyć, obrać, pokroić w niewielką kostkę i wymieszać z mięsem. Dodać drobno posiekane cebulki, oliwę, lekko posolić, oprószyć mąką i znów dobrze wymieszać. Zalać dwoma szklankami rosołu z kostki i wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 stopni i upiec (ok. 1 godziny) - masa powinna się na wierzchu przyrumienić. Podawać na gorąco w naczyniu do zapiekania, posypane siekaną natką. Jest to typowe danie jednogarnkowe, wystarczy za cały obiad lub kolację.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    yyyyy rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ja taką zapiekankę robię też z patisonem ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !