Sposób przygotowania

3 szklanki mąki, 4 żółtka, 25 dag margaryny, 4 łyżki cukru pudru, ocet, proszek do pieczenia, 10 g cukru waniliowego siekamy na stolnicy i zagniatamy kruche ciasto. Wałkujemy i wkładamy do formy do ciasta. Nakłuwamy widelcem i posypujemy bułka tartą. Układamy wypestkowane sliwki, skórka do spodu. Ze szklanki maki, 2 żółtek, reszty margaryny, cukru waniliowego i cukru kryształu zagniatamy kruszonkę, którą obsypujemy śliwki. Ciasto wkładamy do piekarnika (180st) i pieczemy 20 minut. W między czasie przygotowujemy różową piankę. Z 2 białek, 1 łyzki cukru ubijamy pianę, nastepnie dodajemy 1 łyzkę mąki i kisiel, delikatnie mieszmy. Wyciagamy podpieczone ciasto z piekarnika i łyżeczką nakładamy stożki z różwoej piany. Wkładamy ponownie do piekarnika na około 15 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Lubię takie ciasta.
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    pychotka ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    sliczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    najlepsze ciasta z owocami
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale apetyczne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !