Przepis i sposób przygotowania na: " Piernik z orzechami w biało - czarnej czekoladzie "
Roztapiamy masło.
Dodajemy cukier i dokładnie mieszamy.
Dodajemy miód , powidła , cynamon i przyprawę do piernika.
Grzejemy ok. minuty na małym ogniu ciągle mieszając.
Odstawic na chwilkę do wystudzenia.
Dodac sodę , kawę i rozbełtane jajka.
Dokładnie szybko wymieszac , aż masa zacznie się pienic.
Dodac mąkę i bardzo! dokładnie wymieszac , tak by nie było grudek.
Wlac do natłuszczonej formy keksowej ( u mnie niezawodna silikonowa ).
Piec przez 45 - 50 minut w piekarniku nagrzanym do 175C.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Polewy roztopic.
Orzechy posiekac.
Polac całe ciasto tworząc zygzaki.
Posypac orzechami!
Smacznego!