Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rustykalna tarta z jabłkami i bakaliami

5.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna
100 gram
mąka krupczatka
50 gram
żółtko jajek
1 sztuka
cukier puder
30 gram
margaryna
120 gram
proszek do pieczenia
0,5 łyżeczka
śmietana
1 łyżka
jabłko
4 sztuka
rodzynki
1 łyżka
orzechy włoskie
2 łyżka
skórka pomarańczowa
1 łyżka
płatki migdałowe
2 łyżka
cukier puder
2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Rustykalna tarta z jabłkami i bakaliami

Mąki z cukrem pudrem przesiać na stolnicę, dodać żółtko, margarynę, śmietanę i zagnieść ciasto. Owinąć w folię i odstawić do schłodzenia na 30 minut.

Obrane i pokrojone w kostkę jabłka wymieszać z rodzynkami, orzechami, skórką pomarańczową i cukrem pudrem.

Schłodzone ciasto rozwałkować, przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, nałożyć jabłka z bakaliami zostawiając kilka cm wolnego miejsca. Brzegi założyć do środka.

Piec tartę w 190' ok. 40 minut. Posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cris04 03.12.2012 23:33
Musi być pyszna.....!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak