Przepis i sposób przygotowania na: Jajka po ranczersku
Dodajemy pokrojone w drobną kostkę cebulę i paprykę. Jeśli jest zbyt suche można podlać oliwą. Solimy, doprawiamy chilli i pieprzem, mieszamy i smażymy do momentu aż papryka zmięknie.
Dodajemy pomidory. Dla przełamania smaku pomidorów, dodajemy szczyptę cukru. Dusimy bez przykrycia aby odparować część płynu.
W zależności od ilości jajek, robimy odpowiednią liczbę wgłębień, w które wbijamy jajka.
Każde jajko solimy i posypujemy pieprzem.
Przykrywamy i dusimy na małym ogniu do momentu aż białka się zetną. Żółtka powinny być płynne.
Podajemy z grzankami.
Zamiast pomidorów z puszki można użyć świeżych. Należy je obrać ze skórki i pokroić w kostkę.