Sposób przygotowania

Budyń waniliowy wymieszać z cukrem i 1/4 szklanki wody. Pozostałe mleko zagotować, dodać do niego budyń wymieszany z mlekiem i ugotować go.
Mąkę przesiać na stolnicę wraz z proszkiem do pieczenia, dodać do niej cukier, masło, śmietanę i żółtka jaj. Zagnieść ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce, następnie rozwałkować i wykrawać z niego kwadraty. Na środek każdego z nich nakładać odrobinę budyniu, zawijać na kształt ciasteczek( dowolny). Ciasteczka układać na wyłożonej pergaminem blaszce i piec przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Komentarze

  • 8
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszności
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Smaczne ciasteczka ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Jak z budyniem to cos dla mnie - lubię takie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pycha ciastka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszności do kawki jak znalazł :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Wyglądają super
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Lubię takie ciacha :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ale by się zjadło:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !