Sposób przygotowania

Cukier, żółtka, mąkę, margarynę (plus ew. kaszę manną) utrzeć, dodać ser, wymieszać łyżką, dodać ubite białka, delikatnie wymieszać.

Przełożyć do dużej, ogromnej tortownicy lub blachy tzw. szarlotkowej wysmarowanej margaryną i wyłożona na spodzie papierem do pieczenia, dzieki temu wyjęcie sernika będzie bezproblemowe.
Piec około 70 - 90 min, w temperaturze 180 stopni.

Foremki muffinkowe w kształcie serca warte są wykorzystania, serniczki wychodzą piekne, zgrabne, akurat na jeden duży kęs ;)

Z podanej porcji wychodzi 28 serc !


Sernik bardzo ładnie odchodzi od brzegów formy zarówno silikonowej jak i metalowej. Jest wilgotny, lekki i bardzo, bardzo smaczny !

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !