Lodówka

Sposób przygotowania

Mąkę najlepiej przesiać z solą do miski. Aby ciasto było jednolite i elastyczne należy wlać 1/3 szklanki ciepłej wody, dodać jajo i olej, a następnie zagnieść ciasto. Rozwałkować i wykrawać (szklanką) kółka.

Wykonanie farszu: Ser dokładnie utrzeć z żółtkami, aromatem, cukrem (białym i wanilinowym) i śmietaną.

Na wycięte formy nałożyć farsz i zlepiać pierogi.

Pierogi gotować do czasu wypłynięcia na powierzchnię.

Gotowe pierogi polać śmietaną zmieszaną z cukrem wanilinowym i posypać pokrojoną pomarańczą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    GOSIA18

    ciekawe jak smakują
  • 0
    baner-doradca
    Opublikowano

    Katarzyna40

    wysmienicie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    zdeba

    Takiej wersji pierogów na słodko jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !