Sposób przygotowania

Cukinie obrać, pokroić w paski, wrzucić do miski.
Sól rozpuścić w wodzie, zalać zalewą cukinie, odstawić na 2 godziny.
Paprykę i pora oczyścić, pokroić w paski, posolić i odstawić na 2 godziny.
Przygotować słoiki, na dno każdego wrzucić 1 liść laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego, 1/2 łyżeczki gorczycy, 4 ziarna pieprzu.
Z warzyw odlać sok, wszystko razem wymieszać dodając koper.
Ułożyć sałatkę w słoikach.
Wymieszać zalewę, zalać warzywa.
Pasteryzować 5-8 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    luna19

    no szkoda ze sezon cukiniowy juz sie skończył

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !