Sposób przygotowania

Najlepiej, aby wszystkie skladniki mialy temperature pokojowa. Jaja dobrze rozklocic, maslo rozpuscic i schlodzic. Make przesiac z proszkiem i soda. W dwóch osobnych naczyniach wymieszac skladniki suche i mokre (poza owocami), najlepiej drewniana lyzka i dosc krotko, tak aby skladniki tylko sie polaczyly. Banany obrac, rozgniesc widelcem i skropic sokiem z cytryny (z umiarem), po czym dodac do ciasta i krotko wymieszac. Kiwi obrac i pokroic w pólplastry, kilkumilimetrowej grubosci. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Papilotki napelniamy do 4/5 wysokosci (ciasto nie rosnie zbyt okazale), w srodek wciskamy pólplasterek kiwi. Wkladamy babeczki do piekarnika i pieczemy przez ok 20-25 minut w 190-200 stopniach, tak aby wierzch muffinek ladnie nam sie zrumienil. Ostatecznie sprawdzamy patyczkiem (wykalaczka), czy ciasto sie upieklo. Wyciagamy z piekarnika, studzimy. Babeczki sa wilgotne, o wyczuwalnym smaku bananow i delikatnym, lekko kwasnym akcencie kiwi. Mnie z podanych proporcji, wyszlo 27 babeczek

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ciekawa kombinacja, do wypróbowania
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyglądają smakowicie
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Ach te Twoje muffinki, zawsze wyglądają cudnie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotki
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ale wspaniałości!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyglądają smakowicie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    ooooooooooooooooooooo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !