Sposób przygotowania

W misce wymieszać obydwa rodzaje mąki z solą, kawałkami masła i 1/3 szklanki letniej wody. Wyrobić rękami gładkie i elastyczne ciasto, uformować kulę, zostawić w misce przykrytej ściereczką na pół godziny. Potem ciasto podzielić na 6-7 części, uformować kulki.

Rozgrzać mocno (bez tłuszczu) patelnię.

Na oprószonej mąką stolnicy rozwałkować każdą kulkę ciasta na okrągły, cienki placek wielkości dna patelni. Piec na suchej patelni po dwie minuty z obu stron.

Reszta zależy już od naszej fantazji i apetytu :)

Placki możemy posmarować masłem lub serkiem, nałożyć wędlinę, sałatę...

My zjedliśmy je z warzywami, podsmażoną szynką, majonezem i przyprawami. Było pycha!

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    dobry pomysl gdy zabraknie w domu chleba i nie tylko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna23

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    rewelacyjne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    dobry pomysł na szybki chleb

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !