Sposób przygotowania

Ubijamy śmietanę dobrze schłodzoną na najwyższych obrotach 5 minut.
Następnie dodajemy cukier puder wymieszany z śmietan - fixem.
Ubijamy aż śmietana będzie miała wymaganą konsystencje czyli będzie odpowiednio sztywna.

Do pucharków nakładamy po 2 łyżki śmietany.
Do reszty dodajemy pomały rozpuszczoną w gorącej wodzie kawe już przestudzoną ciągle miksując.

Na białą śmietankę kruszymy po jednym piegusku.
Wykładamy na nie łyżką lub za pomocą szprycy kawową śmietankę.
Dekorujemy "całym" ciaskiem piguskiem i posypujemy płatkami migdałowymi.
Schładzamy .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    uwielbiam deserki:)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    elegancko wygląda :)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    i ja też Bożenko
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    rewelacja
  • 0
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    rewelacyjny deserek
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    rewelacyjny deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    sara1

    świetny deser
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    super
  • 0
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    mniam pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bajeczny deserek :P)
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Świetny deser. Bardzo lubię kawę w kremach :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    malina

    wspaniały deser i jak podany!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne cudeńko
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo lubię takie desery

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !