Sposób przygotowania

Boczek smażymy na patelni,aż się zrumieni. Przekładamy na talerzyk,wytopiony tłuszcz zostawiamy na patelni.
Skrobię mieszamy z odrobiną śmietanki, żeby nie było grudek. W drugim naczyniu mieszamy wodę, resztę śmietanki i przyprawy. Wlewamy rozmieszaną skrobię. Mieszamy jeszcze raz.
Wlewamy całość na patelnię z tłuszczem wytopionym z boczku. Podgrzewamy,ciągle mieszając, aż się zagotuje i zacznie gęstnieć. Dodajemy parmezan. Mieszamy,aż się rozpuści. Wrzucamy podsmażony boczek i gotujemy jeszcze minutkę. Podajemy na przykład z makaronem (najlepiej wrzucić ugotowany na patelnię ,do sosu, i wszystko wymieszać)
Sos robi się w niecałe 20minut. Idealny, gdy trzeba nakarmić niespodziewanych gości.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wygląda znakomicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Pyszności! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !