Sposób przygotowania

jagody przebrać umyć osuszyć i wkładać do umytych słoików warstwami przesypanymi cukrem do pełna na wierzch wsypać odrobinę kwasku cytrynowego aby zachowały swój kolor i szczelnie zakręcać słoiki.Pasteryzować od zagotowania się wody ok.10min.po czym wyjąć dnem do dołu i jak przestygną wystawić w ciemne i chłodne miejsce.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    tessinka

    Lubię przetwory z jagód :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    tez takie robie :) pycha :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    uwielbiam jagody
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    poproszę o słoiczek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    moja mama zawsze robi takie jagody. pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    też takie robię są smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Warto zrobić takie jagódki
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszne są takie jagody

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !