Sposób przygotowania

Banany obrać i rozgnieść widelcem. Rozgniecione banany utrzeć z cukrem, miodem i jajami. Miksując, dodawać przesianą z proszkiem i kaszą manną mąkę. Na końcu dodać olej, zmiksować. Masę przelać do natłuszczonej i posypanej mąką formy ( przelałam do 2 form - prostokątnej i owalnej). Piec 30 minut w 180 stopniach. Ostudzić i wyjąć z formy Do rondelka dodać masło, cukier, śmietanę i pokruszoną czekoladę. Podgrzewać do połączenia składników. Na koniec dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Przestudzoną masę wylać na upieczone spody, dokładnie rozsmarować. Wierzch udekorować bakaliami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Podoba mi się ten przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    hahanka

    jak smacznie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    piękny
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    musi być pyszniutkie
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    musi być pyszniutkie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !