Sposób przygotowania

Do rondelka wlać wodę, wrzucić tłuszcz, gotować do rozpuszczenia masła. Potem dodać cukier, mieszać do rozpuszczenia. Do mieszanki dodać kakao, wymieszać, odstawić do przestygnięcia. Przez ten czas 1/2 herbatników pokruszyć bardzo drobno, wymieszać z mlekiem w proszku. Zawartość rondelka przelać do miski z suchymi składnikami, wymieszać na gładką masę, przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki. Pozostałe herbatniki powciskać do masy i wyrównać ją zwilżoną dłonią. Wstawić do zamrażarki na 1- 3 godziny. Kroić ostrym nożem. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    super pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    aspire5742

    dobre na upał : )
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marcin Vw1

    słodki deser
  • 2
    original
    Opublikowano

    Stenka

    bardzo smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    matesko

    apetycznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !