Sposób przygotowania

Oliwki odsączamy z zalewy. Czosnek obieramy, siekamy i delikatnie rozgniatamy- osypujemy lekko solą.
W oryginalnym przepisie oliwki nadziane są migdałami, ale nie każdy ma ochotę nadziewać trzy opakowania oliwek więc można po prostu garść wrzucić do słoika razem z odsączonymi oliwkami.
Suszone pomidory siekamy, dodajemy do słoika. Dodajemy do niego również przyprawy i czosnek następnie zalewamy oliwą żeby wszystko było nią pokryte.

Danie służy za przystawkę, więc można podawać je kilkanaście godzin po schłodzeniu (najlepiej po całej nocy), albo zamknąć słoik i poczekać kilka dni- wtedy smak jest najlepszy i służą one jako pyszna przekąska np. do filmu.

Komentarze

  • 0
    10257115_10153256927827125_4985002753991463258_o
    Opublikowano

    Zdzisław

    do zakąski dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !