Sposób przygotowania

- 450 g świeżych truskawek
- nie pełna szklanka nie ubitych liści świeżej mięty
- 10 kostek lodu
- sok z 1 cytryny
- 6 łyżeczek cukru
- 2 łyżki miodu

Truskawki umyj i zamroź, przynajmniej przez 4h. Wrzuć do rozdrabniacza (w którym możesz użyć lód), dodaj kostki lodu. Sok z cytryny, miód, cukier i miętę. Miksuj na początku pulsacyjnie, następnie tak długo aż wszystko połączy się na puszystą masę.

Masę przełóż do naczynia odpowiedniego do zamrażania i wstaw do zamrażarki na noc.

Następnego dnia przed nakładaniem odstaw w temperaturze pokojowej na 10 min.

Orzeźwiający deser!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    takie najlepsze !!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    OJ JA TEŻ TAKIE LUBIE
  • 0
    original
    Opublikowano

    aisoglam

    Pyszne są sorbety :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Coś pysznego!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Piękny kolorek. Zdrowy i pyszny deserek.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pyszny sorbet
  • 0
    original
    Opublikowano

    Żaneta1

    musi być pyszny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    margaret

    fajnie wygląda:)
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    kolorek super ma ten sorbet

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !