Sposób przygotowania

Wlewamy prawie całe mleko do niedużego rondelka i podgrzewamy na średnim ogniu. Dodajemy cukier, ekstrakt waniliowy i likier. Podgrzewamy dalej, aż pojawią się lekkie bąbelki. Nie doprowadzamy do wrzenia. W międzyczasie rozpuszczamy żelatynę w pozostałym mleku. Zostawiamy na jakieś 2 minuty. Wlewamy do gorącego mleka i mieszamy, aż się zupełnie rozpuści. Rozlewamy do 6 miseczek. Studzimy i wstawiamy do lodówki, aż się zetną. Przed podaniem zanurzamy na chwilę dół miseczki w ciepłej wodzie, przykrywamy wierzch talerzem i odwracamy, tak, żeby deser pozostał na talerzu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !