Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Biszkopt:
3 jajka
1 szklanka mąki tortowej
1/2 większe szklanki cukru
1/2 łyżki proszku do pieczenia
4 łyżki oleju
1/2 łyżki octu
Pieczemy okrągły biszkopt. Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy białka na sztywno ze szczyptą soli. Następnie do piany dodajemy po jednym żółtku oraz po trochu cukru. Cały czas ubiajmy. Następnie wlewamy cienkim strumykiem olej oraz dodajemy mąkę. Na końcu do masy wlewamy ocet oraz wsypujemy proszek do pieczenia. Masę wylewamy na tortownicę o średnicy 24 cm wyłożoną papierem i pieczemy około 35 minut w temp. 170 stopni. Biszkopt studzimy i przekrawamy na pół.


Komentarze

  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda idealnie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati3

    smacznie wygląda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    rewelacyjne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    wulkanxd

    pychotka:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuchareczka1979@wp.pl

    Piekne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marko

    super
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    o. bardzo fajne ciacho, aż ślinka cieknie
  • 0
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    smakowite ciasto
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    pyszne ciasto!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ekstra ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata22

    Ale ładne ciacho!;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    zrobiłam, ale najpierw dałam jagody, a później mase budyniową
  • 0
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda bardzo apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    super ciacho
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    ale pyszności
  • 0
    10371650_872353579458561_3057513019799197911_n
    Opublikowano

    EmciaPichci

    jadłabym! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    super ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    super ciasto, szkoda że tak długo trzeba czekać na jagody

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !