Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie i niezawodne ciasto na pizzę
W tym czasie do miski wsypać resztę mąki, sól, olej i resztę wody. Dodać rozczyn z drożdży. Wyrobić ciasto. Powinno być miękkie i elastyczne. W razie potrzeby dodać mąki lub wody.
Zostawić do wyrośnięcia na około godzinę (najlepiej dać mu czas do wyrośnięcia, chociaż jeśli mi się śpieszy, to od razu kładę je na blachę).
Ciasto rozciągnąć na blaszce, posmarować sosem, obłożyć wybranymi dodatkami i wstawić na 15-20 minut do mocno nagrzanego piekarnika (220 stopni).
Jedną z tajemnic dobrej pizzy jest pieczenie jej w naprawdę dobrze rozgrzanym piekarniku.
To proporcje na pizzę na cienkim spodzie, wielkości dużej blachy (tej płaskiej, która jest na wyposażeniu każdego piekarnika)