Sposób przygotowania

Jabłka umyć,pokroic na mniejsze części wraz ze skórką i gniazdami nasiennymi i włozyć do wyprzonego słoja.Wodę zagotować z łyzką cukru i ostudzić.Wlać do jabłek/owoce powinny być przykryte wodą/ słoik zawiązać gazą i postawić w ciepłe mniejsce.Gdy płyn sfermentuje i będzie miał kwasny smak ,przecedzić go przez gazę i przelać do wyparzonych butelek.Ocet jabłkowy przechowywać w lodówce.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    i po co płacić tyle w sklepie jak można samemu zrobić i bez chemii....
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    najlepszy domowy
  • 2
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    tego przepisu nam było potrzeba,świetny:)
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    w tym roku dużo jabłek ze spadów poświęciłam właśnie na ocet..
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    i nawet ocet sama robisz?
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    moja babcia go często stosuje
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    fajny przepis !
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    a jabłek mam dużo
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo przydatny przepis
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    idę na łatwiznę i kupuję gotowy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super jest taki ocet
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    przydatny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Domowy najlepszy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !