Sposób przygotowania

Pigwę myjemy pod bierzącą wodą. Usuwamy ziarna nasion i kroimy ją w kawałki. Następnie wkładamy do słoika i zasypujemy cukrem - można to zrobić stopniowo. Odstawiamy na około 5 dni aż pigwa puści sok potrząsając co jakiś czas słoikiem. Sok jest dobry zarówno do ciast, deserów czy herbaty.
Smacznego !

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    syropy lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny syrop !
  • 1
    beztytulu
    Opublikowano

    marzenciak1985

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    bgs1984

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Syrop z pigwy kojarzy mi się z dzieciństwem.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    do herbaty i nie tylko, ja dodaję też do deserów
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    ...i jest pyszny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    hahanka

    super do herbatki
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    bardzo apetyczny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    musi być pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !