Przepis i sposób przygotowania na: Tort czekoladowy z brzoskwiniami
Kroki postępowania
Udekorować wiórkami białej czekolady.
mąka ziemniaczana |
40 gram
|
cukier puder |
110 gram
|
serek mascarpone |
500 gram
|
śmietana 30% |
300 gram
|
cukier puder |
1 łyżka
|
czekolada gorzka |
150 gram
|
brzoskwinie w puszce |
1 sztuka
|
Poncz do nasączenia: |
|
syrop brzoskwiniowy |
1,5 szklanki
|
sok cytrynowy |
2 łyżeczki
|
DODATKOWO: |
|
wiórki białej czekolady |
5 łyżek
|
Biszkopt |
110 gram
|
mąka pszenna |
110 gram
|
woda zimna |
1/2 (przegotowana)
|
jajko |
5 duże
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: