Sposób przygotowania

W misce mieszamy mąkę z piwem, oliwą, solą, drożdżami i cukrem. Wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto.Odstawiamy na ok. 30 minut do wyrośnięcia.Na stolnicy oprószonej mąką wałkujemy cienkie paluszki( urosną podczas pieczenia). Paluszki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przy pomocy pędzelka smarujemy wszystkie paluszki oliwą (porządnie). Wstawiamy do piernika nagrzanego do 200 stopni na około 10 minut, aż się ładnie przyrumienią.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    myślisz, że wystarczy dodaj jeden składnik aromatyzujący i już nowy przepis?
  • 2
    original
    Opublikowano

    parysek10

    wygląda pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !