Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Paluszki

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie
2 opakowania
żółtko jajek
2 sztuki
śmietana kremówka
4-5 łyżek
sezam
2-3 łyżeczki
kminek
2 łyżeczki
Sklep Prymat
sól
2 łyżeczki
Sklep Prymat
ser żółty
100 gram
masło
3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Paluszki

ciastofrancuskie rozmrozić,na jednym płacie ulozyc wiorki masła przykryćdrugim płatem, cienko rozwałkować, ciasto pokroic w paseczki, blache wylozyc papierem do pieczenia i poukladac na nim paseczki ciasta, kazdy pasek posmarowac roztrzepanym żółtkiem z kremowką i posypac, solą, sezamem, papryką lub serem. zapiekac w piekarniku przez 20 min. w 180 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 11.06.2013 14:47
świetna przekąska
parysek10 27.06.2012 11:53
super przekąska
anja3107 27.06.2012 11:15
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak