Sposób przygotowania

Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę, podczas ubijania stopniowo dosypywać cukry. Połączyć z żółtkami. Delikatnie wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Piec w temp. ok. 180st.C na złoty kolor. . Biszkopt studzimy . Jagody miksujemy blenderem z cukrem pudrem i wlewamy do jogurtu , żelatynę rozpuszczamy w 1/2 gorącej wody i zimną wlewamy do masy jogurtowo jagodowej całość miksujemy i wylewamy na zimny biszkopt .Wkładamy do lodówki . Robimy galaretę jagodową : jagody zmiksować i połączyć z rozpuszczoną galaretką agrestową , wylać lekko tężejącą na masę jagodową .Schłodzić w lodówce . Udekorować jagodami .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam wygląda bardzo smacznie :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Widzę że się postaraliście dla taty, torcik super.
  • 1
    original
    Opublikowano

    daria2911

    prezentuje się świetnie, szczęściarz z tego taty :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda idealnie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    V_kuchareczka

    wygląda apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Wygląda znakomicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !