Sposób przygotowania

Melon wstawić do lodówki. Wszystkie składniki sosu (dojrzały banan, majonez, sok z cytryny, papryka ostra, skórka z cytryny i sól) zmiksować. Przykryć i wstawić do lodówki. Obrać banany i pomarańczę, usunąć pestki. Pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny. Melon przekroić na pół, wydrążyć miąższ, usunąć pestki i specjalną łyżeczką uformować kulki. Dodać do osączonych krewetek (kilka odłożyć), bananów i pomarańczy. Polać ochłodzonym sosem, wymieszać, ułożyć w salaterce na liściach sałaty, przybrać odłożonymi krewetkami. Podawać po wyjęciu z lodówki.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !