Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno z oczkiem
Kroki postępowania
Ciastka zmiksować w rozdrabniaczu, wsypać je do margaryny.
Wymieszać masę i wyłożyć ją na dno tortownicy.
Wyrównać masę dociskając ją i wstawić blachę do lodówki aby spód związał.
Po około 30 minutach wyjąć tortownicę z lodówki.
Brzoskwinie odsączyć z zalewy i ułożyć je koliście na spodzie sernika.
Serek mascarpone zmiksować.
Do drugiej miski wlać śmietanę, chwilę ubijać na najwyższych obrotach z cukrem i cukrem waniliowym.
Cały czas ubijając wlewać małym strumieniem żelatynę.
Następnie dodawać po łyżce serka i nadal ubijać, ale na mniejszych obrotach.
Na koniec dodać barwnik i dokładnie wymieszać z masą.
Wyrównać powierzchnię i wstawić sernik do lodówki na godzinę.
Po godzinie wyjąć sernik z lodówki i posypać go brązowym cukrem i płatkami czekoladowymi.
Ponownie blachę wstawić na jeszcze dwie godziny.