Sposób przygotowania

Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Żółtka oddzielić od białek. Szpinak zmiksować z czosnkiem, żółtkami, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Delikatnie wymieszać pianę z białek z masą szpinakową. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem i wylać na nią masę szpinakową, rozsmarować po całej blasze, tak by utworzył się dość duży prostokąt. Piec 15 minut. Po upieczeniu ciasta zostawić je na 5 minut do ostygnięcia, a następnie obrócić je na stole i zdjąć papier do pieczenia. Posiekać koperek, wymieszać go z serkiem całość rozsmarować na upieczonym cieście szpinakowym. Na serek wykładać plastry wędzonego łososia. Całość zrolować, zawinąć w folię aluminiową i wstawić na godzinę do lodówki. Kroić na plastry grubości 1,5 cm.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna54

    świetna!
  • 0
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    wygląda smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    to musi być coś przepysznego !!! Wszystkie składniki które uwielbiam... Takie połączenie, mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    też ją robię,jest boska
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    wygląda rewelacyjnie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    barbarella

    do ulubionych

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !