Sposób przygotowania

Poziomki przebrać, opłukać i dokładnie osączyć - sprawdza się wirówka do sałaty ;)
Wódkę przelać do słoja, wsypać cukier waniliowy, dodać miód i poziomki.
Zakręcić słój i odstawić na 2 tygodnie w jasne nasłonecznione miejsce.

Codziennie potrząsać maceratem.
Po tygodniu wsypać cukier, zakręcić i potrząsać słojem, aż się rozpuści.
Macerat odcedzić i doprawić do smaku sokiem z kwaśnej pomarańczy.
Przefiltrować przez papieprowy filtr do kawy i wlać do butelki.
Odstawić w ciemne miejsce na 2-3 miesiące.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna54

    uwielbiam zapach i smak poziomki
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam do przeglądania moich różnorodnych przepisów - zapewne każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    wypróbuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !