Sposób przygotowania

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na oleju.
Marchewkę i pietruszkę ścieramy na tartce o grubych oczkach i smażymy na oleju ok. 15 min. i mieszamy z kiełbasą.
W naczyniu żaroodpornym układamy warstwę ryżu, następnie warzywa z kiełbasą i polewamy ketchupem. Czynność wykonujemy do wyczerpania zasobów, ostatnią warstwą powinien być ryż. Jajko rozbijamy i mieszamy z mlekiem, polewamy zapiekankę i wstawiamy do piekarnika na ok. 20-30 min na 180 stopni.
Smacznego.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Betka

    pychotka;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    zapowiada sie bardzo ciekawie;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Amellia

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    brzmi smacznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wlicka

    podoba mi siE:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !