Sposób przygotowania

Makaron gniazdka gotujemy al dente w osolonej wodzie. Mięso mielimy w szatkownicy Triblada, tą samą szatkownicą siekamy cebulę. Na głębokiej patelni podsmażamy zmielone mięso doprawione solą i pieprzem, dodajemy cebulę, podsmażamy dalej aż cebulka się lekko zrumieni. Mozzarellę kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa, wyciskamy również serek topiony, dodajemy suszone pomidory, podlewamy wrząca wodą i dusimy aż mięso będzie odpowiednie a sery sie rozpuszczą i zagęszczą danie. Dodajemy jeszcze śmietanę, odrobinę pieprzu i soli ziołowej. Podgrzewamy na małym ogniu cały czas mieszając, aż powstanie gładki sos. Wkładamy ugotowany makaron mieszamy z sosem i rozkładamy na talerze, posypujemy świeżymi listkami cytrynowego tymianku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Pięknie i pysznie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    magdalea

    swietny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam takie makaroniki :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepyszny makaron

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !