Sposób przygotowania

Kotlety podzielić na ćwiartki, obsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać obraną i drobno pokrojoną cebulę. Oprószyć mąką i podlać wodą energicznie mieszając. Dodać kostkę mięsną i wymieszać. Doprawić do smaku. Ziemniaki przecisnąć przez praskę albo dobrze ubić. Ja miałam ziemniaki od obiadu i myślę że właśnie tyle ich było co podałam w przepisie.
Do ziemniaków dodać mąkę, wbić jajka i zarobić masę.
Masa musi być zwięzła. Nabierać masę łyżką i kłaść na gotującą, posoloną wodę. Gdy wypłyną na wierzch wybierać łyżką cedzakową. Podawać z przygotowanym sosem albo innym sosem mięsnym.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !