Sposób przygotowania

Ziemniaka obieramy,myjemy i kroimy w kostkę,dość drobną. Kalafiora dzielimy na malutkie cząstki,groszek odcedzamy. Pomidora sparzamy,obieramy ze skórki i kroimy jak ziemniaka. Na rozgrzanym oleju smazymy ziemniaki i kalafiora jak frytki,osączamy. W rondelku rozgrzewamy masło,dodajemy przyprawy,dodajemy pomidora i smażymy 2 minutki. Następnie dodajemy ziemniaki oraz kalafiora,sól oraz śmietanę. Mieszamy i gotujemy aż farsz zgęstnieje. studzimy i napełniamy nim rożki. Sklejamy solidnie i smażymy na głębokim oleju do chwili uzyskania złotego koloru.

Kiedyś przez wiele lat jadłam tylko i wyłącznie Indyjskie potrawy... dziś to dla mnie podróż we wspomnienia...

Komentarze

  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !