Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Puszysty sernik malinowy na zimno

5.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser sernikowy w wiaderku
500 gram
cukier
130 gram
maliny świeże
200 gram
słodka śmietanka
200 mililitrów
woda
1/2 szklanki
masło
120 gram
galaretka malinowa
1 opakowanie
Żelatyna wieprzowa Prymat
Sklep Prymat
biszkopty okrągłe
120 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty sernik malinowy na zimno

Galaretkę rozpuścić w 400ml gorącej wody i odstawić, by całkowicie wystygła i lekko stężała.

Biszkopty pokruszyć lub zmiksować blenderem. Masło rozpuścić w garnuszku i wlać do biszkoptów, bardzo dobrze wymieszać.

Tortownicę wyłozyć dokładnie folią spożywczą, wyłożyć masę z bidzkoptów i masła i dobrze ugnieść, wstawić do lodówki.

W misce zmiksować maliny z cukrem i dodać do nich ser, dokładnie wymieszać.

W pół szklanki gorącej wody dokładnie rozpuścić żelatynę, lekko przestudzić i stopniowo wlewać do masy serowej, cały czas mieszając, by nie zrobiły się grudki.

Masę serową wstawić do lodówki, a kiedy zacznie tężeć, wyjąć ją, zamieszać, a ze śmietany ubić sztywną piankę i dodac ją do serowej masy. Dokładnie całość wymieszać i wlać do przygotowanej wcześniej tortownicy.

Na wierzchu ułożyć malinki obok siebie i wstawić do lodówki. Kiedy masa lekko podtężeje, delikatnie, łyżką małymi porcjami nalewamy galaretkę malinową.

Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 07.07.2012 21:27
piękny
Ankha 11.06.2012 20:34
Ach, co za deser:)
halina17 11.06.2012 13:52
ale pysznie wygląda , z malinami są ciasta wyborne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak