Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty sernik malinowy na zimno
Biszkopty pokruszyć lub zmiksować blenderem. Masło rozpuścić w garnuszku i wlać do biszkoptów, bardzo dobrze wymieszać.
Tortownicę wyłozyć dokładnie folią spożywczą, wyłożyć masę z bidzkoptów i masła i dobrze ugnieść, wstawić do lodówki.
W misce zmiksować maliny z cukrem i dodać do nich ser, dokładnie wymieszać.
W pół szklanki gorącej wody dokładnie rozpuścić żelatynę, lekko przestudzić i stopniowo wlewać do masy serowej, cały czas mieszając, by nie zrobiły się grudki.
Masę serową wstawić do lodówki, a kiedy zacznie tężeć, wyjąć ją, zamieszać, a ze śmietany ubić sztywną piankę i dodac ją do serowej masy. Dokładnie całość wymieszać i wlać do przygotowanej wcześniej tortownicy.
Na wierzchu ułożyć malinki obok siebie i wstawić do lodówki. Kiedy masa lekko podtężeje, delikatnie, łyżką małymi porcjami nalewamy galaretkę malinową.
Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.