Sposób przygotowania

cebulę obrać posiekać i zeszklić razem z kaszką kukurydziana na połowie tłuszczu wlać bulion i gotować ok.20min.szczypiorek umyć posiekać i dodać do masy kukurydzianej włożyć także ser starty dokładnie wymieszać pozostałym tłuszczem wysmarować 4 foremki z kominkiem i wypełnić je masą kukurydzianą wstawić do piekarnika i upiec w temp.200st.ok.15min.bakłażan umyć pokroić w plastry osolić,pomidor sparzyć wrzątkiem obrać ze skórki pokroić w kostkę,pory umyć i drobno posiekać podobnie czosnek,papryki umyć usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę plastry bakłażana w małe kawałki,pokrojone warzywa i czosnek obsmażyć na oliwie zalać odrobiną wody i dusić pod przykryciem ok.15min.dodać posiekany majeranek doprawić do smaku solą,pieprzem i papryką ostrą,warzywa podawać z babeczkami kukurydzianymi.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !