Sposób przygotowania

Żelatynę namoczyć w trosze zimnej wody, odstawić na 15 min. Następnie, mieszając, rozpuścić na małym ogniu. Banany pokroić w kostkę, rozgnieść widelcem, utrzeć z żółtkami i 1,5 łyżki cukru. Białka ubić z resztą cukru, dodać do masy. Dodać żelatynę, ubijać jeszcze 3 min. Przełożyć do 4 pucharków. Schładzać 2 godz.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    zolciutki..wyglada apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    ciekawy inny przepis
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    to dla mnie nowość, a banany lubię więc na pewno by mi smakował taki deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    prezentuje się bardzo smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !