Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć, zahartować zimną wodą, obrać ze skórek, pokroić w mniejsze kawałki i wrzucić do sporego szerokiego rondla z dopasowaną pokrywką.
Do pomidorów dodać posiekaną cebulę, nieco soli i cukru do smaku oraz wlać oliwę - składniki wymieszać.
Garnek nakryć i ogrzewać na małym płomieniu, aż pomidory się rozgotują.
Dodać wyciśnięty czosnek, pokrojoną bazylię i dusić jeszcze 15 minut.
Następnie sos zmiksować i napełnić nim średnie słoiczki (350-600 ml) - zapasteryzować 25-30 minut.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>* Zapraszam wszystkich chętnych do przejrzenia moich przepisów i znalezienia wśród nich czegoś smacznego dla siebie :) *</b>
  • 2
    original
    Opublikowano

    eagle

    To może być smaczniutki sosik ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    chelsi

    włoskie smaki mmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    apetyczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Granita

    wygląda przepięknie,soczyście, barwnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    erym

    super wyglada, szkoda tylko, ze dosyc sporo tego oleju...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !