Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

1 pęczek szparagi białe (12szt)
1 mała łyżeczka cukru
1 mała łyżeczka soli
2 jajka surowe
2-3 szczypty koperek świeży (posiekany)
olej do smażenia
pieprz kolorowy wg.uznania

PRZYGOTOWANIE:

Szparagi obieramy z łykowatej skórki za pomocą obieraczki do warzyw. W garnku gotujemy wodę z cukrem i solą.Do wrzątku wrzucamy szparagi i gotujemy około 10 minut. W tym samym czasie gdy szparagi sie gotują robimy jaja sadzone.Na patelni rozgrzewamy olej i wbijamy na nią jajka.Posypujemy pieprzem i świeżym koperkiem.Smażymy do ścięcia się białka,żółtko ma być płynne. Następnie wyciagamy szparagi i układamy na talerzu a na nie kładziemy jajo sadzone. Podajemy np.jako dodatek do obiadu . . . Ja podałam z młodymi ziemniakami,surówką oraz bitkami w sosie....

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Fajne danie, podoba mi się :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pycha.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcia7

    proste połączenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !